Den belgiske VM-ledaren Clement Desalle är på väg till Uddevalla och ska köra MX1-VM i helgen. Vi får även ytterligare två svenskar med till helgens tävlingar.

Suzukis 18-årige Jesper Jönsson gör VM-debut i helgen.

Det var vid de belgiska mästerskapen i Tongeren i söndags, som Desalle kraschade och axeln hoppade ur led. han var varit på sjukhus flera gånger och bland annat stiftat ihop ett brutet finger. Men nu har Suzuki gått ut med ett pressmeddelande om att han ska köra i Uddevalla. Den 22-årige Desalle är en av de tuffaste förarna i VM-cirkusen och har två gånger tidigare ställt upp halvskadad och faktiskt vunnit båda gångerna. Så se upp för Suzukis belgare Desalle.

Det har också nu på eftermiddagen blivit klart med två ytterligare svenskar till start. Det är Hondas Jonatan Dahlgren och Suzukis Jesper Jönsson på Suzuki som fått start. Jonatan startade optimistiskt förra året men gick i väggen, denna gång kan vi hoppas han klarar poäng. Jesper Jönsson är debutant och har kört mycket starkt i SM. Han fick klockan 16.00 reda på att han får vara med och Race ringde upp och gratulerade.

– Tack, det satt verkligen fint. Jag har varit hos Johan Andersson på Motostar hela veckan och gjort förberett. Men jag hade nästan givit upp när Svemos Håkan Olsson ringde och berättade. Nu är det full fart på alla i familjen så vi kan åka. Jag hoppas att inte folk har för stora förväntningar på mig, för min målsättning är att vara med och lära. Jag ska naturligtvis göra mitt bästa och fullfölja heaten, sa en glad Jesper Jönsson.