Den rutinerade belgaren Ken De Dycker har skrivit på för det nya 24MX Honda teamet. Efter sex år med LS Motorsports ägare Steven Lettani, har nu Honda presenterat ett nytt MXGP-team till nästa år. Även detta team har sitt säte i Belgien, under ledning av Marc Boone och Honda kommer att fortsätta sitt samarbete med svenska 24MX.

För 31-årige De Dycker är det en efterlängtad återkomst till Honda CRF. Det blir hans sjätte GP- säsong i röd-vita färger. Med mer än 175 GP, en MX of Nations vinst och 15 heat-vinster i toppklassen, är Ken en av de mest erfarna toppförarna som just nu tävlar i FIM MXGP World Championship. Sedan 2006 har den populära belgaren samlat på sig 6 st toppfem-placeringar totalt i VM- serien. På nationell nivå har han både brittiska, tyska och belgiska MX1 titlar.
De Dycker upplevde en skakig säsong 2015 då han skadade sin axel i det tyska GP:et och missade resten av MXGP-säsongen. Hur som helst visade han sig vara fullt återställd under slutet av sommaren och ledde det belgiska laget upp på podiet under MX of Nations.
Ken De Dycker: ”Jag är väldigt nöjd över nystarten hos 24MX Honda Racing. Jag känner mig mycket motiverad att visa vad jag verkligen går för efter två år av besvikelser. När jag inledde testerna med 24MX´s Honda CRF450R så infann sig glädjen och jag körde runt med ett stort leende på läpparna! Cykeln är väldigt lättkörd samtidigt som den är kraftfull. Jag ser verkligen fram emot denna nya utmaning. Jag vill också passa på att tacka alla mina fans som har stått kvar vid min sida trots att det har varit svåra tider”.
Marc Boone, Teamchef för 24MX Honda Racing: “Min åsikt är att De Dycker är en av de mest underskattade förarna någonsin. Om och om igen har han visat att han på rätt dag kan dra ut sitt ess ur rockärmen och bli väldigt svår att slå. När vi satte ihop det nya teamet var det inte bara Ken´s fart som attraherade oss, utan även hans förmåga att hjälpa oss att utveckla cykeln och guida teamet rätt – vilket är minst lika viktigt. Dessutom passar hans målmedvetenhet samt avslappnade och vänliga attityd perfekt in i teamet”.
Davy Dousselaere, Honda Motor Europe off-road manager: ”Det känns riktigt bra att välkomna en förare av denna kaliber till Honda- familjen. Vi kan se att Ken fortfarande har hungern och drivet för att leverera riktigt bra prestationer. Tittar du på honom när han kör får du se saker som få förare kan göra. Som ett sant fan av sporten är det helt underbart! Jag är övertygad om att med 24MX Honda Racing i ryggen, tillsammans med en ordentlig tävlingscykel – så har vi receptet för att han ska kunna visa sin fulla potential.”