Årets femma i MX2-SM, dansken Nikolaj Larsen, har nu bekräftat uppgifterna som florerat länge.
Nästa år lägger Nikolaj fullt fokus på VM. 21-åringen har skrivit kontrakt med det belgiska MX2-teamet Standing Construct Suzuki.

Danskens främsta merit till dags datum är ett silver i EM 2008. Han har även producerat flera goda resultat i sina VM-inhopp. Han har en 18:e plats som bästa säsongsfacit. Löftet från Naestved har likaså visat sin kapacitet i Sverige. Han inledde årets MX2-SM med att göra rent hus i de två inledande deltävlingarna i Vissefjärda och Tibro. 21-åringen åkte KTM i SM för Team Veidec Racing by US Capital.
Men nästa år lägger Nikolaj allt krut på VM.
– Jag är helt enkelt vild av glädje över det här kontraktet. Det är några superprofessionella människor som står bakom och de har i sin tur stöttning från Suzukis fabriksteam. Det är verkligen en spännande plats jag fått, säger Nikolaj Larsen i ett pressmeddelande.
Med sitt nya avtal är Nikolaj garanterad att åka hela VM-serien. Den består av 16 deltävlingar och innebär nästa år resor till så fjärran länder som Brasilien och Mexiko.
Dansken gläder sig över att få satsa inom mer professionella ramar och lägga fullt fokus på VM.
– Sista året stod jag lite ensam när jag åkte VM eftersom min dåvarande svenska arbetsgivare inte hade någon fast plats i VM. Jag har därför varit fast besluten att enbart skriva kontrakt med ett team som satsar till 100 procent på VM, säger han.