Med två heatsegrar tog Daniel Nyström från Säters MK ohotat hem tredje deltävling i Quad-RM, som avgjorde i Nynäshamn den 14 augusti.

Daniel Nyström körde ohotad hem tredje deltävling i Quad-RM, som avgjorde i Nynäshamn.

Daniel Nyström vann både kval och finaler den här dagen och hade konstant snabbast varvtider på banan. Bakom honom var det dock tätare där Sune Lewander, Jesper Rosling och RM-ledande Dansken Nicklas Thomsen slogs om platserna. Rosling tog hem andraplatsen totalt, och trea för dagen blev Thomsen.

I sammandraget betyder detta att Thomsen drog ifrån ytterligare i ledningen, då serietvåan Johan Axelsson från Hagfors MS hamnade på en total femteplats. Thomsen leder nu med 14 poäng före Axelsson.

Nyström klev upp på tredjeplats i RM och knappade in en del, men är på grund av ett missat heat i Varbergs deltävling ändå 11 poäng bakom Axelsson, och svårintagliga 25 poäng från ledande Thomsen.

Nästa och avgörande race körs i Hörby den 28 augusti. Vi vet att Thomsen kommer göra allt för att ta med sig det svenska guldet till Danmark, men vi vet också att han inte kommer att få göra det utan en rejäl fight med svenskarna. En fight i två heat om 25 minuter var.