Ett mycket spännande och beundransvärt projekt har dragits igång av de fyra crossmammorna Monica Gredinger, Maria Norberg, Lizette Kenson och Susanne Högberg. De ska på Bosön ordna en kurs i ”Första hjälpen på crossbanan”, under ledning av Susanne Högberg.

Susanne är uppväxt i motocrossdepåerna i Sverige och på kontinenten, som barn till förre toppföraren Ove Högberg. Hon är sjuksköterska inom akutsjukvården och har vid otaliga olyckor varit behjälplig.
– När jag ser att en förare skadat sig, upphör jag att vara crossmamma och springer omedelbart dit och hjälper till. Därför är jag ofta där före tävlingens sjukvårdsteam och kan ge den så viktiga första hjälpen, förklarar Susanne.
Nu har dessa fyra drivande mammorna bokat in en helg på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön, som ligger på Lidingö utanför Stockholm.
Datumet blir den 30-31 januari 2016 och de viktigaste punkterna blir.
Hur agera? Vad att tänka på? Vad göra? Mammorna får även ställa egna frågor gällande lättare skador, sår, brännskador med mera.
Utöver detta finns det möjlighet till träning i olika former, egentid med bok eller bara trevligt ”häng”. Det kommer även att ske en gemensam aktivitet och på kvällen blir det en mysig middag, där man hoppas på en hel del erfarenhetsutbyte.
Mamma Norberg har ordnat ett mycket prisvärt upplägg, där man får ankomstfika, luinchbuffé, energifika på eftermiddagen, träning, gruppaktivitet, drink före maten, trerätters middag och övernattning (del i dubbelrum) samt frukost på söndagen.
Om detta är något som intresserar så hör av er snabbast möjligt då det är begränsat antal platser. Skicka din intresseanmälan till maria.norberg@meetingselection.se