Kommer ni ihåg Charlie Johansson från Timmernabben? En av Sveriges mest lovande motocrossungdomar som fajtades med Marcus ”Mackan” Norlén. Efter mer än tio år är han tillbaka och blev tvåa vid Sverigecupen i Helsingborg bakom 16-årige David Kadestam.

Charlie var en av de snabbaste crossungdomar Sverige skådat, men det slutade emellanåt även i vådliga krascher. Han klättrade i klasserna och blev snabbt en SM-förare och började på MX-Gymnasiet i Tibro. Men livet förändrades för Charlie och plötsligt slutade han både på skolan och med crossen.
– Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess, men i fjol blev jag sugen igen och har i år kört serien för Nybro MK. I första heatet kraschade jag mot ett däck som kom ut i banan. Annars var det ungefär så här jag tänkt mig att det skulle gå och nu funderar jag på att köra SM i Västerås, berättar Charlie Johansson, som fick ett wild-card till SM för sin prestation.
Kadestam vann tävlingen och Rasmus Andersson blev trea, båda är idag elever på MX-Gymnasiet. Vill du läsa mer om Sverigecupen och JSM i Helsingborg, ska du kolla in nästa nummer av Race Magazine.