Lördagens krasch i säsongens sjunde deltävling i AMA supercross i Arlington, Dallas, var exakt så svår som man kunde befara.
Australiensaren Chad Reed ådrog sig flera frakturer både i ryggen och i ena benet och skadade även knäet illa. Han missar resten av inomhusmästerskapet.
– Just nu försöker jag komma fram till vad som gör mest ont, skadorna eller det faktum att jag blir borta en tid på grund av att knäet måste opereras, konstaterar Chad dystert.

image005
Chad Reed drabbades av omfattande skador när han kraschade i Texas i lördags. Han missar resten av AMA supercross.

Reeds öde är inte bara ett tungt slag för honom själv. Det är också en tuff smäll för hans team TwoTwo Motorsports Honda. Men farhågorna var stora så fort kraschen inträffade. Det var en ruggig historia som den forne inomhusvärldsmästaren råkade ut för när han slogs om ledningen på det sjunde varvet. Mitt i striden fick han alldeles för mycket framvikt, drabbades av en framåtvolt och dundrade i marken så illa att ryggen fick sig en smäll plus att vänsterknäet klämdes fast under motorcykeln.
När 30-åringen kom på fötter igen togs han sig runt knäet. Alla förstod att det var allvarligt.
På sjukhuset bekräftade röntgenbilderna de dystra profetior som det våldsamma fallet genast väckte. Det visade sig att han har vridit det främre korsbandet i vänster knä, fått frakturer på vad- och skenben, brutit två revben och spräckt en bröstkota (T6).
I det här läget inväntar läkarna att svullnaden ska lägga sig i knäet innan de kan gå in och operera.
– Att påstå att jag har ont just nu är verkligen en rejäl underdrift, säger en bedrövad Chad Reed.
– Jag försöker bara komma fram till vad som gör mest ont, skadorna eller det faktum att jag blir borta ett tag på grund av att knäet måste opereras.
– Det här är fruktansvärt bittert. Det kändes som allt var på min sida den här gången. Jag har aldrig känt mig så bekväm med allting. Från cykeln och teamet till åkningen. Jag befann mig verkligen i en position där jag kunde slåss om segern vecka in och vecka ut och förväntade mig att slutligen åka till Las Vegas och ta sikte på titeln.
TwoTwo Motorsports Honda och sponsorerna kommer att omgruppera förutsättningarna inom de närmaste veckorna och formulera en plan hur man ska gå vidare. Reeds personliga ambition är att vara tillbaka lagom till utomhussäsongen startar, men det målet måste kanske omvärderas om det blir fler operationer framöver.