Det slog ner som en bomb i crossvärlden i natt. James ”Bubba” Stewart gör äntligen comeback. Men det är inte supercrosstävlingen i St. Louis som får celebert besök. Nej, istället kommer Bubbas återkomst ske i Sverige. Redan imorgon. Vårsatsningen i Veinge har aldrig varit mer intressant.

Ja, Pontus Jönsson, Oskar Olsson, Ken Bengtsson och de andra kommer få det tufft under morgondagens MX1–heat på vårsatsningen i Veinge. Anmäld är nämligen ingen mindre än James ”Bubba” Stewart.

Och hur kommer nu detta sig då? Jo, Stewarts kusin är gift med en svenska – från Halmstad. En kusin som kommer ingå äktenskap med sin svenska hallänning under dagen. Ett bröllop som Bubba kommer medverka på.

 

Som med så mycket annat är det Patrik Erlandsson som ligger bakom. Foto: Race Arkiv

 

Detta var information som PSE Parts Patrik Erlandsson, före detta Honda, kom över genom sina många kontakter i USA. Erlandsson drog i några trådar och plötsligt hade Bubba lovat styra en CRF450 på Vårsatsningen i Veinge i morgon.

– Jag kanske överdrev lite när jag berättade om tävlingen, men han nappade direkt och då var det bara att köra på. Bland annat sa jag att Fillibang (Filip Bengtsson), som han känner till, skulle vara med. Men det är han ju tyvärr inte, säger Erlandsson som verkligen brinner för sin sport.
– Det kostar mig lite. Eller ganska mycket egentligen. Pengar som jag tar ur egen ficka. Men det får det vara värt.

Stewart själv har inte uttalat sig officiellt om comebacken, men enligt Erlandsson ser han fram emot att få vädra tävlingsdjävulen i sig.

– Han är riktigt laddad. Tyvärr för min del verkar han mest laddad över att få tvåla dit Fillibang, men jag får väl ordna det på nåt vis.

Race Magazine kommer såklart finnas på plats i Veinge under morgondagen och rapportera direkt från Vårsatsningen.

 

Ingen Fillibang på Vårsatsningen i Veinge. Snopet för Bubba. Foto: Daniel Ahlgren