De båda sidvagnsbröderna Philip och Simon Stenborg blev tia när motocrossens sidvagnsklass hade VM-premiär i holländska Oss.
Bröderna har varit på flera träningsläger för att slipa formen och för att Simon ska komma in i sporten. De värmde upp med att köra tyska mästerskapen, där de blev totaltrea och sedan bar det av till den djupa holländska sandbanan i Oss. Efter ett stopp i kvalheatet svarade de för en stark uppkörning till sjua i mål.
I första heatet gick de ut som 15e och körde upp sig till tolva, där de låg fram till sista varvet då de slog över och tappade två placeringar. I andra var de iväg som tia och körde upp sig till åtta, men åter på sista varvet tappade de två ekipage och blev tia. Detta innebar 20 VM-poäng och totaltia.
– Det känns så jäkla bra just nu och det är så roligt att Simon har kommit in i det. När vi körde första tävlingen tidigt i våras var han helt slut efter halva heatet, men nu önskar han att heaten var längre. Att vi tappade på slutet var att banan ändrades så mycket. I början passade spåren för oss med vänstervagn, men mot slutet hade högervagnarna stort övertag. Men vi är jätteglada och längtar till nästa VM-tävling, berättar Philip Stenborg.