De trevliga motocrossbröderna Franz och Emil Löfquist söker varje chans att tävla internationellt och har åter varit ute i hetluften. Den 7-8 juni körde de tyska ADAC-serien på klassiska VM-banan i Beilstein, där de gick till finalerna efter att Emil blivit fyra och Franz femma i sista chansen. I finalerna fajtades de med många VM-förare och Franz blev 31a totalt, efter att ha varit 33a och 29a medan Emil blev 33a totalt med heatplaceringarna 38a samt 31.
Efter det så gav sig bröderna av till Italien och VM/EM-tävlingarna i Maggiora, där Frans ställde upp i 300-EM och han inledde med att vara 23a på tidskvalet. 300-EM har i år betydligt fler deltagare och i Maggiora var de 33. I fösta heatet började Franz som 20e men jobbade sig upp genom loppet och slutade som 16e man. I andra heatet började han som 16e och slutade som 14e, vilket gav honom 15e totalt och tolv EM-poäng. Detta bådar gott inför Uddevalla, där 300-EM är en av klasserna. Nu har vi Franz att heja på.
Det är glädjande att bröderna Löfquist kör internationellt, det är allt för få svenskar som gör det. Enligt Race är det enda sättet att bli bättre på, då det går för lite bra tävlingar i Sverige.
– Det är jättekul att åka internationellt och jag ser fram emot att få köra i Uddevalla. Jag vill också passa på att ge ett stort tack till vår familj, vänner och sponsorer som hälper oss, säger Franz Löfquist.

Inte glömma Eric

Eric Englund körde starkt i italienska Maggiora och tog poäng i båda 125-heaten.
Eric Englund körde starkt i italienska Maggiora och tog poäng i båda 125-heaten.

Även om det är lite sent vill Race också ge en stor eloge till Söderhamnsgrabben Eric Englund, som körde 125-EM i Maggiora och tog poäng i båda heaten. Genom att bli tia vid tidskvalet i sin grupp blev Eric ensam svensk att kvala in. Han började bra i första heatet och kunde varva som nia, en lite miss räckte dock för att han skulle sluta som god 15e. I andra heatet öppnade Eric ännu bättre och var sjua efter första varvet, han käpade sedan emot mer rutinerade förare men slutade ändå som 13e i mål. Det var suveränt gjort av Eric och vi ska veta att det inte är vanligt att svenskar tar poäng i båda EM-heaten. Karlstads Christian Simonsson var reserv och fick köra andra heatet, han kämpade på väl och blev 30e man i mål.