När motocross-VM/EM fortsatte på söndagen, svarade 16-årige Alvin Östlund för en stark körning när han blev fyra i andra EM-heatet for 125-förare under 18 år. Det blev en VM-poäng till både Eddie Hjortmarker och till Filip Thuresson i MX1 respektive MX2. I MXGrils andra heatet blev Sara Pettersson 16e, precis före norskan Genette Våge och med Frida Östlund som 20e.

Alvin kom inte så bra med i starten men tog flera förare i de kommande svängarna och körde upp sig till tia på första varvet. Han fortsatte sedan och kriga om varje plats, det blev en jättefajt mot Joakin Furbetta om tredjeplatsen. På sista varvet hade Alvin läge att hoppa förbi, men då slängde italienaren ut bakhjulet rakt framför svensken och ställningen höll sig in i mål.
– Jag är inte besviken, men jag är inte heller nöjd, sa Alvin efteråt.
Wille Andersson körde troligen på ett bakhjul i starten och låg kvar medan de andra försvann. Han gav dock inte upp utan slet sig i mål som 29a. Den 14-årige danske Glen Meier var 23a, medan 13-årige norsken Kevin Horgmo försvann efter två varv.
Sara Pettersson gjorde tyvärr åter en dålig start och det tog flera varv innan hon fick in flytet i körningen. Till slut kunde hon gå i mål som 16e och ta fem poäng, medan Frida som var före i starten blev 20e.
– Ärligt talat så känns det skit, sa en nedstämd Sara efter loppet. Genette körde betydligt lugnare än vanligt och var tolva respektive 17e i loppen. Chiara Fontanesi vann loppet sedan Megan Rutledge kraschat i ledning.
Eddie startade hyggligt i MX2-heatet och var 23a vid första varvning. Han tappade några placeringar på andra varvet men jobbade på bra och kunde ta sig upp till 20e i mål. Holländaren Jeffrey Herlings var tillbaka och vann heatet knappt men klart före Arnaud Tonus, medan Tim Gajser blev trea. I MX1-heatet började Filip Thuresson bra
Gautier paulin dominerade loppet och vann före Clement Desalle och Jeremy van Horebeek, Antonio Cairoli hade det jobbigt och fick köra upp sig genom fältet, men slutade ändå som god sexa.
I andra MX2-heatet kom Eddie sämre iväg men kämpade på i heatet och slutade 23a. Segern kom att så mellan schweizaren Valentin Guillod och holländaren Glenn Coldenhoff, där till slut holländaren tog kommandot och vann. Herlings och Tonus körde upp sig i heatet och blev tvåa respektive trea, medan Guillod blev fyra. I andra MX1-heatet gick det ännu bättre för Thuresson, som började som 21a och slutade som 17e. Därmed knep han fem poäng något som teamet verkade nöjda med.
Det såg ut att bli en ny seger för Paulin men på sjätte varvet i ledning, fick han tekniska problem och utgick. Desalle vann vann heatet före landsmännen Van Horebeek och Kevin Strijbos, det blev även samma GP-ställning. Cairoli var uppe som tvåa när han kraschade och slutade femma.
Inte heller internet fungerade i Arco, när så många journalister samtidigt skulle skicka. Därav denna sena rapport.