Ja, det blev en Geico Honda–kväll i Detroit. Innan det att Eli Tomac kört hem säsongens andra finalseger i 450–klassen hade nämligen den regerande mästaren i 250 East, Justin Bogle, kört hem sin första. Därmed närmade sig Bogle också Marvin Musquin i sammandraget.

Efter två tredjeplatser och tre andraplatser kom äntligen första segern för den regerande mästaren i 250 East, Justin Bogle. Bogle tog starten, ledde hela vägen och var egentligen aldrig hotad i ledningen.

– Hojen är en raket och jag fick en riktigt bra start. Vi måste komma till de avslutande racen med samma inlevelse som till den här. Det kommer bli tufft med bara två race kvar här innan finalen i Las Vegas, men jag ska göra allt jag kan, sa Bogle till Dirtrider.com efteråt.

Totalledaren Marvin Musquin, KTM, fick en dålig start men var uppe som sjua på det andra varvet och fick hjälp att ta sig upp än högre när han fick se Bogles teamkompis RJ Hampshire och Husqvarnas Martin Davalos köra ihop framför sig. Relativt snabbt kunde han också ta sig förbi Yamahas Anthony Rodriques innan han tog sikte mot Joey Savatgy som han efter en härlig fight under ett par varv också kunde passera.

Men närmare än så kom alltså aldrig Musquin, som efter tre raka segrar fick nöja sig med andraplatsen.

– Det kändes ganska bra idag. Jag visste att jag skulle behålla totalledningen om jag tog mig i mål som tvåa, så jag försökte undvika misstagen och siktade på att vara på pallen, sa Musquin i KTM’s nyhetsbrev.

 

Musquin var nöjd med andraplatsen och andraplatser i resterande tre race räcker också för 250–titeln. Foto: Simon Cudby
Musquin var nöjd med andraplatsen och andraplatser i resterande tre race räcker också för 250–titeln. Foto: Simon Cudby

 

Bogle plockade därmed tre poäng på fransmannen som dock fortfarande har tretton att gå på när tre tävlingar alltså återstår i Östserien.

Kawasakis Savatgy behöll tredjeplatsen och knappade därmed in på Yamaha Jeremy Martin. Martin som den här veckan lyckades kvala in till finalen, blev fyra och behåller tredjeplatsen totalt, tio poäng före Savatgy.