Helt överraskande byter Viktor Björklund från Suzuki till KTM dagarna före SM-avslutningen i Västerås, vilket är möjligt genom att Viktor varit kontraktslös under året.

Viktor Björklund och KTMs Anders Sarbäcken skakar hand sedan kontrakten är påskrivna.

– Vi är jätteglada över att Viktor byter till KTM och att han gör det redan nu! Han är en talang utöver det vanliga, en kille med rätt attityd och värderingar som passar väl överens med vårt varumärke, säger KTM Scandinavias VD Anders Sarbäcken. Viktor Björklund har själv valt att byta till KTM och att han gör premiär på sin KTM 250 SX-F redan innan säsongen är slut förklarar han med att
– Första gången jag testade hojen kände jag att den här vill jag åka med redan vid nästa SM. Det var två saker som var extra grymma, den starka motorn och naturligtvis el-start.
– Vi har haft ögonen på Viktor under en lång tid meddelar Peter Johansson, ansvarig för motorsport på KTM Scandinavia.
– Inför nästa säsong är också förarna Filip Bengtsson och Oskar Olsson klara att ingå i KTMs team. Även Fredrik Karlsson, som fungerat som mentor till Viktor Björklund, kommer att köra en KTM 450 SX-F under den kommande säsongen 2013, något vi ser fram emot, säger en nöjd Peter Johansson.