Calle Aspegren är i Australien och ska köra deras nationals, sedan han nekats visum till USA. Foto: Caroline Joelsson

 

På grund av att Calle Aspegren inte fick visum till USA blev han tvungen att helt ändra sina planer och ska nu köra i Australien under året.

Calle Aspegren från Sunne hade allt klart med MXHeaven och US-nationals, men de amerikanska myndigheterna tyckte att Calle varit där för mycket. Att han dessutom hade fått fast startnummer i nationals verkade ha en negativ inverkan och han nekades visum.
– Jag blev helt knäckt, det fanns inte i min värld att jag kunde bli nekad visum. Hela min dröm var förstörd men så fick jag en inbjudan från familjen Gridley i Australien att komma dit och tävla. Efter ett jobbigt grubblande bestämde jag mig för att satsa på Australien och ska nu åka Honda för en lokal handlare i Brisbane, berättare Calle Aspegren som redan är på plats ”down under”.
Calle har ju varit i USA ett antal gånger de senaste åren och det var lite struligt även i fjol. Men det är inte bara han som har problem med visum, många crossförare som vill vara längre än tre månader blir noga undersökta. Filip Thuresson var en som fick vänta länge på sitt visum i höstas och för ett par år sedan stoppades skotten Dean Wilson i en månad efter att ha varit i Kanada. Detta gjorde att han inte kunde köra alla supercrosstävlingarna.
– Men detta blir ett nytt kapitel i mitt liv och jag är nu anmäld till premiären av australiska nationals som körs den 1 april. Jag har inga mål uppsatta utan ska förutsättningslöst jobba mig in i mästerskapet, förklarar Calle Aspegren.