Ken Roczen är fortfarande inte redo att börja sin rehabilitering. En åttonde operation genomfördes i lördags och en nionde väntar i morgon. Fortfarande vet vi inte när vi kan få se tysken på en motorcykel igen. 

Roczen skrev själv om läkarbesöken på sin Instagram under gårdagen, efter att han genomfört en åttonde operation till följd av kraschen under tredje rundan av Monster Energy AMA Supercross Championship.

– Smärtan efteråt var hemsk, skrev Roczen.
– Läkaren sa att det var en svår och utmanande operation eftersom allt var så skadat, och han kunde därför inte fixa till allt på en gång. Jag tror på det han gör och för att jag ska kunna komma tillbaka så stark som möjligt följer jag hans råd och låter det ta den tid det tar. Ny operation på onsdag och sedan hoppas jag att det är klart.

Den åttonde operationen koncentrerades på handleden, medan den nionde kommer att ta tag i armbågen. Roczens krasch trasade mer eller mindre sönder hans vänstra underarm och det lär dröja innan vi får se tysken tävla igen.

I och med att operationerna ännu inte är klara kan troligtvis ingen i dagsläget säga exakt när Honda–föraren kan vara tillbaka, mer än att det med största sannolikhet lär dröja till 2018.

 

När vi kan se tysken på tävlingsbanan igen? I dagsläget är det nog ingen som kan svara på det. Foto: HRC