Fredrik ”Fillebang” Bengtsson, Sara Pettersson, Henke Söderqvist/Tim Gustavsson, Robert Gustavsson/Henrik Apelgren samt Philip Stenborg/Christian Nilsson tog samtliga poäng vid tre olika VM-tävlingar runt om i Europa.

Henke Söderqvist/Tim Gustavsson (1), Philip Stenborg/Christian Nilsson (111) och Robert Gustavsson/Henrik Apelgren (2) tog VM-poäng i Lettland.

Om vi börjar med Sara som var i Franska Lacapelle Marival för årets sista tävling i tjej-VM och den blev dramatisk för Kumla-tjejen, som bland annat kraschade och skadade en tumme. Men Sara gav inte upp utan fullföljde båda heaten som tolva respektive elva och därmed försvarade hon sin femteplats i sluttabellen. I tjeckiska Loket fanns ”Fillibang” på plats och körde MX2-VM, i det första heatet körde han in som 21a och precis utanför poäng. Men i det andra heatet gjorde han en grym start och var ut som nia, han tog fram alla sina kämpainstingter och blev 15e man i mål. Slutligen var sidvagnsförarna i Lettländska Kegums och årets nykomlingar Stenborg och Nilsson från Älvbygdens MK tog sina livs första VM-poäng, genom att bli 13e ekipage i första heatet. I samma heat körde Gustavsson och Apelgren in som tia, medan Söderqvist och Gustavsson blev femma i andra heatet. Om du vill läsa mer om detta och mycket annat som hänt i sommar, köp nästa nummer av tidningen Race. Den kommer redan på onsdag till prenumeranterna.