Calle Aspegren, från Sunne, tvingades besöka sjukhuset efter en startkrasch i det tredje heatet vid den andra deltävlingen av de australiska mästerskapen i Coonabarabran.

Calle Aspegren fick uppsöka sjukhus efter en startkrasch i Australien, men klarade sig från skador.

– Det är egentligen ingen fara med mig, men för säkerhets skull kördes jag till sjukhuset. Jag gjorde en grym start och var trea ut i det avslutande loppet, när någon träffade mitt framhjul och jag tippade bara omkull. Men flera förare bakom körde på mig och en körde rakt över armbåge. Jag hade dessutom en djup reva i hjälmen efter en fotpinne. Men nu är jag röntgad och inget var brutit, berättar Calle direkt på väg hem från tävlingen.
Det var en stor omställning för Aspegren med nytt team, MX Factory Honda, ny hoj och ny utrustning. Han körde stelt på träning och tidskval, och var 15e man på tidskvalet.
– Det var nervöst att byta allt och stå i blickfånget så här direkt. Men det var en häftig upplevelse och en fantastisk hoj jag fick. Det var en stenhård och slagig bana och jag gjorde många misstag. Jag körde helt enkelt inte bra i helgen och blev 14e i första heatet samt tolva i det andra. Men det var en grym känsla att starta så bra i tredje och det är den känslan jag får ta med mig, sa en optimistisk Calle Aspegren.
Nyzeeländaren Josh Coppins vann tävlingen före australierna Tye Simmonds, Jake Moss, Jay Marmont och britten Brad Anderson. Calle fick ihop 16 poäng denna gång och ligger just 16e i sammandraget. Coppins leder på 125 poäng före Moss på 101 och Marmont på 95.

”BT” skadaad igen

Den nyzeeländska före detta världsmästaren Ben Townley är skada igen, detta sedan han kraschade på träningen inför kvalen till den andra deltävlingen i de australiska mästerskapen i Coonabarabran. ”BT” slog höften ur led och att han flögs med helikopter till Armidale sjukhus, där han opererats under natten. Därmed missar han chansen att köra US-nationals för TwoTwo Motorsports Honda, där han skulle ersätta skadade australiern Chad Reed.