Anton Lundgren, EM-tvåa vid 125-premiären i Italien, tror på svensk medalj till helgen när han tillsammans med Kalle Olsson, Danne Karlsson och Christian Simonsson ska köra lag-EM i franska Castelnau de Levis.

Anton Lundgren, KTM Scandinavia, svarade för en mycket stark insats när han den gångna helgen blev tvåa i EM-premiären för 125 i italienska Arco di Trento.

Haninges Anton Lundgren, KTM Scandinavia, svarade för en mycket stark insats när han den gångna helgen blev tvåa i EM-premiären för 125 i italienska Arco di Trento. Med två bländande körningar var Anton snabbt med i täten och fajtades med lettländaren Pauls Jonass om segern i båda heaten, det slutade med andraplatser i båda loppen. I söndagens heat körde Anton blixtsnabbt upp sig till ledningen men gjorde en liten vurpa och tappade Jonass. Även Anton Gole och Alvin Östlund körde mycket bra, vilket ledde till poäng på lördagen. Båda var med i en storkrasch men Gole körde upp sig från 36a till 17e och Östlund från 31a till 19e i mål. På söndagen lossnade ljuddämparen före Gole, när han låg på poängplats, och Östlund gjorde en krasch och slutade 25a.

Nu till helgen kommer det att på den svåra sydfranska banan i  Castelnau de Levis att köras lag-EM i ett helt nytt system. Fyra förare ingår i laget och Kalle Olsson kör 250, Anton kör 125 och Danne Karlsson och Christian Simonsson kör 85. 125 och 250 kommer att köra ihop, medan 85-förarna kör för sig själva och efteråt läggs placeringarna ihop.
– Det ska verkligen bli kul att representera Sverige och jag tror att vi tar medalj. Både Kalle och jag är i fin form, och jag tror nog att 85-förarna kommer kommer att hjälpa till bra. Jag ser verkligen fram emot helgen, säger EM-tvåan Anton Lundgren.

– Det ser riktigt lovande ut efter Anton och Kalles fina körningar. Den först uttagna Viking Nilsson har lämnat återbud och då gick platsen till Christian Simonsson, som legat ute och tränat i Europa under försäsongen. Det ska helt enkelt bli jättekul att få coacha detta lag till helgen, menar lagledaren Jocke Hansson.
Samtidigt körs även lag-EM för tjejerna och här representeras Sverige av Sara Pettersson och Frida Östlund.