När 125-EM fortsatte med den tyska deltävlingen i Lausitzeing, på en uppbyggd bana inrymnd i en nascar-arena, knep Anton Lundgren tredjeplatsen. Det blev även poäng för Alvin Östlund och Wille Andersson, samt en sjätteplats för Eric Englund i 150-EM.

Anton Lundgren tog sin andra pallplacering för året i 125-EM, när han blev trea i tyska Lausitzring.

Anton började på lördagen med att sätta näst snabbaste tid i sin kvalgrupp, bakom lettländaren Pauls Jonass. Han blev sedan trea i kvalheatet bakom Jonass och holländaren Fredrik van der Vlist. I dagens final var  KTM-föraren femma ut men körde på första varvet upp sig till trea. Efter några varv fick han grepp på tvåan, fransosen Nicolas Decourt, och tog honom. Men i mitten av loppet kom sydafrikanen Calvin Vlaanderen, som bor i Tyskland med tävlar för Holland, och petade ner Anton till trea.
– Jag försökte med allt att hålla Calvin bakom mig, men det gick inte utan han var för bra i dag. Men det var skönt att åter stå på pallen efter några misslyckade tävlingar, sa Anton Lundgren.
Alvin Östlund satte sjätte tid i sin kvalgrupp och följde upp med att bli femma i kvalheatet. Den svenska Yamaha-föraren startade också bra och var nia efter första varvet. Alvin hängde sedan med imponerande och kunde gå i mål som elva. Den sista poängen tog Wille Andersson, efter att ha kommit efter redan från början. Efter att ha varit nere som 26a, gjorde Wille en stark slutspurt och tog sin in som 20e man i mål.

Eric Englund körde premiären i 150-EM och kunde till slut ta hem sjätteplatsen.

Efter att ha varit på ett obligatoriskt träningsläger i Tyskland under veckan fick 17 förare köra EM-tävlingen. På lördagen satte Eric den femte tiden och i kvalheatet körde han in som trea. Söndagens final började med att Söderhamnsgrabben blev blockade men körde upp sig till sjua på första varvet. När han var uppe som femma fastnade en sten i bromsen och innan han fick bort den var han nere som åtta. Men Eric gav inte upp utan jobbade på och på sista varvet kunde han knipa sjätteplatsen.
– Detta var grymt kul och en härlig upplevelse, menade Eric Englund efter loppet.