Nu är allt klart och kontraktet är påskrivit, Anton Lundgren kör full VM-säsong i MX2 för Bikeit Cosworth Yamaha

Den 17-årige Anton Lundgren kör MX2-VM 2014

Det är teamchefen Steve Dixon som ligger bakom teamet Bikeit Cosworth Yamaha och han har drivit VM-team i många år, bland annat har Antons tränare Kenneth Gundersen kört där. I år hette teamet Monster Energy Yamaha, men nu när inte Monster är med längre har Dixon gått tillbaka till sitt gamla teamnamn. Det har under hela hösten förhandlats med olika team och tanken var först att det skulle bli ett EM-team, men när denna chansen dök upp slog familjen Lundgren till.
– Som tur var har vi mycket bra sponsorhjälp annars hade vi aldrig haft råd med detta, förklarar Anton som är glad över att få med sig sin träningskompis i teamet. Teamet består av britten Max Anstie, norske Magne Klingsheim och Anton Lundgren.
– Det känns helt fantastiskt kul, men jag får ligga långt bak första läroåret och bara förkovra mig. Jag tycker det är lika gått att gå direkt på VM och få köra VM-tävlingar nästan varje helg, istället för att köra ett heat per tävling, några gånger om året. Det kommer att bli otroligt häftigt att få åka till Qatar, Thailand, Mexico och Brasilien två gånger, berättar Anton inspirerat. Det ska verkligen bli intressant att följa Anton och Magne under kommande år, för Antons del är det ett års kontrakt med option för ett till om allt fungerar.