Den svenske motocrossföraren Anton Lundgren från Huddinge som bröt benet vid årets tredje VM-deltävling i Brasilien, gör comeback i Tjeckien. Vidare har Jeffery Herlings blivit opererad efter sin krasch i 85-klassen, där Getinges Rasmus Håkansson blev trea.

Glädjande är att Anton Lundgren, BikeIT Yamaha, gör VM-comeback i tjeckiska Loket nu till helgen, efter sin långvariga skada. Han tränade hårt för att försöka göra sin comeback vid Uddevalla-VM, men tog då det säkra före det osäkra och avstod.
Borta för resten av säsongen är dock VM-ledaren Jeffery Herlings, sedan han brutit vänster lårben vid ”Everts and Friends Charity Race” i belgiska Genk. Han opererades av Dr Driessen på Zol sjukhuset i Genk på måndag kväll och operationen betecknas som lyckad.
Det var i 85-klassen där ungdomar och VM-förare möttes, och Herlings låg tvåa men var jagad av norske Kevin Horgmo. Herlings satsade för hårt över ett hopp och kraschade vådligt. Holländaren Roan van de Moosdijk vann före Kevin, som tillfälligt gått ner till 85-klassen för att köra JVM. Trea i heatet blev Getinges Rasmus Håkansson medan klubbkompisen Filip Olsson blev nia.
Till det andra heatet började det regna kraftigt och inga VM-förare ställde upp, Van de Moosdijk vann igen före Kevin, Rasmus körde in som fyra och Filip blev 25a efter en krasch. Kevin blev totaltvåa bakom holländaren och med Rasmus som trea.
– Det var en jätterolig tävling ,med mycket publik men det var förstås tråkigt att Herlings skadades. Jag såg aldrig kraschen men det verkade som han satsade lite för mycket på 85:an. Vi stannar kvar här och ser resten av ”Everts and Friends Charity Race” innan vi åker vidare till Holland och Zwarte Cross. Det är en enorm festival med bland annat motocross, berättar Rasmus Håkansson.
I 65-klassen deltog Max Pålsson men var med i en vådlig krasch i starten, där han styre helt demolerades men han fullföljde ändå loppet. I det andra heatet blev han sjua och sammanlagt 13e, totalsegern gick till holländaren Kay Kassemakers före tyske Ben Hess. Totalsegrare bland VM-sjtärnorna blev belgaren Kevin Strijbos före portugisen Rui Goncalves, tyske Marcus Schiffer och amerikanen Ricky Carmichael. Stefan Everts själv blev åtta, danske Brian Jörgensen tolva och Jeff Stanton 16e.