Trots att Anton Lundgren tvingades bryta dagens EM-heat ligger han kvar som femma i 125-EM. Carl Bengtsson blev ende poängplockare i dag.

Efter tre krascher och en smäll på ett knä, tvingades Anton Lundgren att bryta dagen EM-heat i 125. Han ligger dock kvar som femma i tabellen.

Dagens EM-heat började med att Anton tog starten, men efter halva första varvet sladdade han omkull  och kom upp som femma, fajtades med en förare och tappade till sexa när det blev en ny krasch och han var nere som nia.
– Jag var på väg upp när jag kraschade en tredje gång och slog i ett knä. Jag valde då att bryta loppet, berättar Anton Lundgren.
Carl Bengtsson började som 17e men gick raskt upp till 14e, medan Alvin Östlund och Wille Andersson fajtades runt 20e platsen. Carl hängde i fint och slutade som 18e man, vilket innebar tre EM-poäng. Alvin slutade 24a medan Wille bröt efter en krasch. Willes pappa Magnus dementerar dock uppgiften från om att Wille skulle fått gashäng.
– Grabben kraschade och hade inte mer kraft att fortsätta. Men motorn dog en gång när han landade, berättade Magnus.
Britten James Dunn vann loppet före slovenen Tim Gajser och norske Magne Klingsheim och nu är det klart att Gajser tagit hem EM-guldet medan Magne behöver minst fem poäng till för att säkra silvret. Anton ligger kvar som femma med åtta poäng tillgodo på lettländaren Pauls Joonas.