Ryan Dungey tog sin och KTMs andra SX-seger i år. Foto: Mitch Friedman

Inför 71 009 åskådare i Georgia Dome i Atlanta, Georgia, körde Ryan Dungey hem sin och Red Bull KTMs andra seger i AMA/VM i supercross, medan Geico Hondas Justin Barcia tog sin andra raka vinst i Lites öst-serien.

Lites-västföraren Cole Seely gjorde sin debut på 450 för Honda Muscle Milk och tog starten i finalen före Dungey och Yamahas Davi Millsaps. Med Kawasakis Ryan Villopoto som sexa efter första varvet, överraskade Seely med att leda fram till åttonde varvet. Det var då Dungey gick till spets och tre varv senare gick Villopoto upp som tvåa. Den regerande mästaren och ledaren i årets serie, Villopoto, tog in på Dungey men Kawasakiföraren kom inte ända fram.
– Jag gjorde ett litet misstag tidigt i loppet som jag tappade mycket på. Banan var riktigt tuff och jag var nära Dungey mot slutet men det fungerade inte hela vägen men en andraplats är ok, menade Villopoto.
Yamahas Janes ”Bubba” Stewart hade också en dålig start men på tolfte varvet var han uppe som trea och stannade där loppet ut. Mot slutet kunde Millsaps och Hondas Justin Brayton peta ner Seely till sjätteplats i mål. Villopoto leder nu med tio poäng före Dungey och hela 44 poäng före Stewart.
Barcia kopplade greppet direkt i Lites-finalen genom att ta starten före Kawasakis Blake Baggett och Suzukis Blake Wharton, medan tyske Ken Roczen strulade vid grinden och var sist iväg. Den nya Honda-stjärna Justin Bogle var bra med och körde upp sig till trea i mål bakom Barcia och Baggett, men före Wharton och Kawasakis Darryn Durham, Efter en stark uppkörning gick Roczen in som sexa och ligger nu fyra i mästerskapet, 15 poäng bakom Barcia.