Tim Gajser tog sin andra MXGP–seger när han vann årets fjärde VM–deltävling i argentinska Neuquen. Men Romain Febvre behåller den röda plåten efter två fina uppkörningar. I MX2 slutade Alvin Östlund elva i första heatet, innan han tvingades bryta det andra. Jeffrey Herlings vann båda, är fortfarande obesegrad och tog sin 100:a heatseger i VM–sammanhang.

Regerande MX2–världsmästaren Tim Gajser fortsätter imponera under sin debutsäsong i MXGP. Slovenen slutade trea i första heatet i Argentina och tog sedan sin fjärde heatseger för året när hann vann det andra. Därmed vann Honda–föraren sitt andra Grand Prix i år, efter att tidigare ha tagit en dubbelseger i premiären i Qatar.

 

Tim Gajser knappade in på Romain Febvre och är nu bara tre poäng bakom i sammandraget.  Foto: Honda/Bavo
Tim Gajser knappade in på Romain Febvre och är nu bara tre poäng bakom i sammandraget. Foto: Honda/Bavo

 

Tyske Max Nagl var annars i slagläge för GP–segern efter att ha vunnit första heatet och legat med som trea bakom Gajser och Tony Cairoli i det andra. Men Husqvarna–föraren kunde inte hålla Yamaha–duon Jeremy van Horebeek och Romain Febvre bakom sig, dalade till femte plats och fick nöja sig med att bli trea totalt.

Sjufaldige världsmästaren Cairoli avslutade en lång svit utan podiumplatser när han blev totaltvåa efter två andraplatser.

Febvre, som inledde första heatet som sextonde och slutade sexa, och det andra som elva och slutade trea, behåller dock den röda nummerplåten och är tre poäng före tvåan Gajser i sammandraget. Cairoli är trea, ytterligare 25 poäng bakom.

 

Tony Caroli hade inte varit på pallen sedan Frankrikes GP förra året. Foto: Ray Archer
Tony Caroli hade inte varit på pallen sedan Frankrikes GP förra året. Foto: Ray Archer

 

I MX2 var det, som vanligt den här säsongen, ingen som hade något att sätta emot Red Bull KTM’s Jeffrey Herlings. Holländaren vann med dryga halvminuten i båda heatet, och tog i det andra karriärens 100:a heatseger i VM–sammanhang. Suzukis Jeremy Seewer blev GP–tvåa, med Aleksandr Tonkov som trea.

För vår nye stjärna Alvin Östlund blev det årets hittills tyngsta tävling. En elfte plats i första var klart godkänd, men det andra heatet tog slut redan på det första varvet för svensken.
I sammandraget har Herlings full pott hittills och har redan en ledning på 48 poäng, närmast före Seewer och med Tonkov som trea. Östlund är kvar som tia, trots missen i andra heatet.

Fotnot: Mer om tävlingen, förhoppningsvis med en kommentar från Östlund, läser ni i nästa nummer av Race Magazine – hos prenumeranter på fredag. 

 

Jeffrey Herlings ser omöjlig ut att nå för konkurrenterna i MX2. Foto: Ray Archer
Jeffrey Herlings ser omöjlig ut att nå för konkurrenterna i MX2. Foto: Ray Archer