Den amerikanska föraren Ricky Renner kommer till Sverige och kör Motocross-SM på Högstabanan hos Haninge MK den 21-22 maj. Ricky är yngre bror till FMX-stjärnan Ronnie Renner, som bland annat har vunnit 6 stycken X Games-guld.

Ricky har tävlat i amerikanska AMA motocross- och supercrosserierna med flera topp-10 placeringar de senaste åren. Han har vunnit Loretta Lynn-mästerskapet fyra gånger och är totalvinnare av Danska mästerskapet 2015.

– Det skulle självklart vara fantastiskt att vinna. Jag vill vara på pallen men är nöjd om jag kan komma och visa vad jag går för. För mig är det en bra möjlighet att se om Svenska mästerskapet kan vara något att satsa en hel säsong på i framtiden, berättar Ricky själv.

De som genomför detta är Tomas Persson och Ola Thorell från Club MXStar Podcast. En podcast för motocross- och endurofantaster, som brinner för sporten och strävar efter att vara med och göra något extra så ofta de kan.

– Det är väldigt kul att vi lyckats få till en deal med Ricky att komma hit och köra SM. Vi är övertygade om att han kommer bjuda förare och publik på en härlig show och att han kommer vara med och slåss om vinsten i MX1-klassen. Vi hoppas att det kommer mycket publik till Högstabanan i Haninge, för att titta på den absolut mest actionfyllda sporten i Sverige och se Ricky utmana våra svenska stjärnor. Vill passa på att tacka våra samarbetspartners som gör detta möjligt – Mafi, ThorellsMX, Cubile, SO-cial, BigBallsMX, FlyWest, Francotyp, Scott, DBC, PSR och Made, säger Tomas Persson.