Det blir Monster Energy AMA supercross FIM World Championship för 18-årige Linus Sandahl från Åhus, som tillsammans med Månsson Racing. Här berättar Niklas Månsson själv om vad som ska hända i vinter.

Den 18-årige Linus Sandahl i första heatet i MX2-SM i Vissefjärda, tyvärr skadade han sig redan i det andra heatet och missade stora delar av säsongen.

Det har arbetats under några veckor med att få ihop ett test på nästa års Monster Energy supercross som börjar i Anaheim CA den 7 Januari. Nu kan vi presentera att det blir en satsning på Lites klassen med Linus Sandahl och Månsson racing.
Planerna är att köra de sex första west tävlingarna från Anaheim den 7 januari till San Diego den 11 februari och om det skulle falla väl ut finns förutsättningarna för att köra de två resterande racen i slutat av april.
Upplägget kommer att likna det vi gjorde med Rasmus Sjöberg för ett år sen, dock kommer vi att ha boende och samarbete med Christian Kennevik och Kennevik racing travel. Vi kommer även denna gång att utgå från Enzo racing som ligger ca 15 min från Anaheim, där vi kommer ha tillgång till verkstad och kunna sköta allt från tester till daglig service.
I mitten på december åker vi över och börjar supercrosstesterna direkt för att komma förberedda med hoj och teknik. Men av erfarenhet kommer det att ta några race innan man vet hur man bäst skall genomföra en kvaldag, men vi fick lite rutin på allt redan förra året och vet vad man skall tänka på.
Nu jobbar vi med att få ihop paketet med sponsorer och sammarbetspartners. Förra året skötte vi de mesta av information dagligen via Facebook, men vi kommer nu att göra daglig uppdatering av projektet via hemsida. Där kommer vi ha allt från träningsfilmer till reportage från olika partners och lite inside från crossindustrin i Kalifornien.