Alvin Östlund, Mafi Yamaha, svarade för en strålande insats vid motocross VM och EM-tävlingarna i holländska Valkenswaard, när han blev totaltvåa i 125-EM. ”Fillibang” blev tolva i MXGP och Frida Östlund, Albin Larsen, Max Erlandsson och Wille Andersson tog poäng i sina klasser.

I lördagens heat för 125-EM kämpade sig Alvin Östlund upp genom fältet och slutade fyra, efter att ha passerat två man på sista varvet. I söndagens heat var Alvin bättre med från början och kunde ta andraplatsen bakom omöjlige hemmaföraren Davy Pootjes. I detta heat körde Wille Andersson kanonbra och blev sexa, men eftersom han brutit det första blev han totaltolva medan Alvin blev totaltvåa. Efter tre deltävlingar ligger Alvin tvåa, 54 poäng bakom Pootjes.
– Det var riktigt coolt att stå på prispallen, det är ju det man tränar för. Jag började med att sätta snabbaste tiden på kvalet men i första varvet gjorde jag en sämre start som 13e och fick jobba mig uppåt. I andra heatet var jag ut som trea, men blev omkörd av en kille och låg länge fyra innan jag kunde avancera tilltvåa. Det känns skönt attjag är med och sloss om medaljerna nu, berättade Alvin Östlund efter tävlingen.
Filip ”Fillibang” Bengtsson, JE68/KTM, också mycket bra i från sig i MXGP genom att bli totaltolva, efter en 15e respektive en tolfte plats i heaten. I lördagens heat i MX-Girls, blev Sara Pettersson handskadad. Frida Östlund slutade tolva och följde upp det med att bli 13e i dag. I MX2-VM kämpade Eddie Hjortmarker tappert och hamnade strax utanför poäng i båda heaten.
I EM-premiären för 150-maskiner gick Max Erlandsson gick in som åtta medan Albin Larsen var tia. I det andra var det Albin som var bäst med en sjundeplats och Max var nu tia.I nästa nummer av Race Magazine kommer vi med mer fakta och information om tävlingen, samt läckra bilder.