Vid VM och EM i Motocross, som körs i tjeckiska Loket, körde den 17-årige Alvin Östlund, Mafi Yamaha, in som tvåa i dagens 125-heat. Det blev även VM-poäng för Frida Östlund, EM-poäng till Wille Andersson och till samtliga fyra svenskarna i 150-EM.

Alvin slog till direkt vid morgonens tidskval och vann A-gruppen, med dagens bästa tid. EM-ledaren Davy Pootjes var trea i samma grupp, med Wille närmast bakom medan Brian Hsu satte bästa tid i B-gruppen.
Starten i dagens finalheat togs av den lille Hsu med fransosen David Herbreteau närmast bakom, men Alvin var snabbt uppe som trea och på andra varvet var han tvåa. Hsu hade dock rykt till sig en rejäl lucka och Alvin kunde inte komma ikapp, men blev suverän tvåa. Wille började som sjua och låg sexa i tre varv innan han tappade Pootjes. På elfte varvet gjorde Wille ett rejält misstag och föll från sjua till tolva, vilket han också blev i mål.
– Först blev jag hindrad av fransmannen Herbreteau och Hsu drog ifrån. Sedan gick det riktigt bra och jag tog in sekund efter sekund. Men de sista varven fick jag problem med varvade, samtidigt som Hsu körde fortare än mig under de varven. Men jag är supernöjd med att bli tvåa idag, förklarade Alvin Östlund.
I tjej-VM hade vi svenskan Frida Östlund och norskan Genette Våge med. Frida började som 19e men var nere på 20e innan det vände och hon kunde köra in som 17e tjej i mål. Genette var tia loppet igenom och gjorde en stark insats.
I MX2-VM var nu åter Anton Lundgren tillbaka och tillsammans med Eddie Hjortmarker och norske Magne Klingsheim representerade de Skandinavien. Anton låg 19e men fick en tryckare och gick omkull, dock utan att slå sig. Magne slutade 20e, Anton 22a och Eddie 23a av de 29 förare som deltog.
– Det var grymt kul att vara tillbaka i teamet och tävla igen. Jag körde bra ett tag men efter kraschen gick det inget vidare, berättade Anton Lundgren efter sin VM-comeback.
Slutligen blev det EM-poäng till våra fyra 150-förare, Filip Olsson var tvåa iväg bakom finländaren Jere Haavisto, men på tredje varvet blev han passerad av britten Albie Wilkie. Filip höll sedan sin placering och blev trea. Max Erlandsson började som åtta men slutade som 15e, medan Albin Larsen började som 16e och slutade sexa. Tim Edberg inledde som 13e och blev 14e, en stark insats av Honda-gänget som tillsammans tog 48 EM-poäng.