Den 18-årige motcrosstalangen Alvin Östlund fortsätter att visa fin vårform i Italien, med att köra in som trea i den andra deltävlingen i de öppna Italienska MX2-mästerskapen.

Tävlingen kördes långt ner i Italien, närmare bestämt Lamezia Terme, nere vid foten av Italien. Det var varmt och uppehåll, pefekt inför EM.
– Det var precis som vid en VM/EM-tävling under sommaren, helt perfekt uppladdning, menar Alvin och fortsätter.
– Jag fick en så där start i MX2-heatet men tog mig snabbt upp till fyra, Jeffrey Herlings och Max Anstie var inte med denna gång. Tredjeplatsen fick jag gratis när en kille vurpade, men då var jag långt bakom de två bästa. Men det gick riktigt bra de sista varven och i mål var jag endast 1,3 sekunder bakom VM-föraren Samuele Bernardini. Synd att det inte var några varv till men segern gick klart till Michele Cervellin.
– I Elitmästerskapet (superfinalen) gjorde jag en riktigt bra start men vurpade efter att ha kolliderat med Bernardini. Jag fick börja om som sista men körde i mål som elva, platsen bakom Bernardini. Bäste MX2-förare blev belgaren Jens Getteman som nia, berättade en lagon nöjd Alvin Östlund.
MX1-heatet vanns av ryssen Evgeny Bobryshev före belgaren Jeremy van Horebeek och tyske Max Nagl, medan Van Horebeek vann superfinalen före Bobryshev och Nagl. I MX1 leder Bobryshev på samma poäng som Van Horebeek, Nagl är ny trea då Romain Febvre inte var med. I MX2 ligger Alvin tvåa, 80 poäng bakom Cervellin men tolv före Bernardini. Slutligen toppar Bobryshev elitklassen före Van Horebeek och Nagl, Alvin ligger här på 15e plats som fjärde MX2-förare. Avslutningen körs redan till helgen i Ottobiano.