Under ett halvt varv ledde den svenske motocrossföraren Alvin Östlund, både heatet och hela tävlingen, men gjorde ett misstag och blev tvåa i tjeckiens 125-EM. Alvins inhämtning av Brian Hsu stora ledning, var häpnadsväckande och det var helt underbart att se honom gå upp i ledningen, innan han gjorde sitt misstag.
– Jag blev lite för ivrig, jag borde ha tagit det lugnt- Jag trivdes verkligen på banan och tog in hela avståndet som Hsu hade, det är nog det bästa jag kört. Men jag är nöjd med andraplatsen och ser fram emot avslutningen på Lommel nästa helg  Det kommer att bli tufft många kör bra på lommel men jag ska göra vad jag kan för att ta en EM-medalj till Sverige, berättade Alvin efter prisutdelningen och dusch.
Tävlingens stora överraskning var Nyzeeländaren Josiah Natzke, som gjorde Europadebut. Han ledde länge loppet men fick till slut ge sig för Hsu, som attackerade honom oavbrutet. När Alvin kom ikapp Natzke gick han snabbt förbi, men Nyzeeländaren tog tredjeplatsen. Det blev även totalställningen i deltävlingen, Hsu vann före Alvin och Natzke trea. Wille Andersson var med i en startkrasch och var helt sist. Men Wille gav aldrig upp och körde in som  30e. Holländaren Davy Pootjes gjorde comeback och körde imponerande in 31 poäng, men ligger tolv poäng bakom Hsu, medan Alvin ligger trea och 14 poäng bakom Pootjes.