Alvin Östlund gjorde en fin comeback när motocross VM-och EM fortsatte i tyska Teutschenthal, då han hårt uppvaktad körde in som sexa. 150-klassen gick Tim Edberg in som tvåa och i tjej-VM blev Frida Östlund tolva.

Alvin gjorde som vanligt en bra start som trea, men han fick det hett när de övriga medaljörkandidaterna låg precis bakom honom. Han fick släppa tre av dem men höll tätt de sista varven och blev som sagt sexa. Ken Bengtsson låg bra med som 14e, när han gjorde en lätt vurpa men var snabbt upp. När han jagade ikapp de förare som passerat honom, fick han en sten rakt i ansiktet. Då Ken först befarade att näsan var bruten, gick han i depå, men det inskrängte sig till en fläskläpp.
Pontus Jönsson som årsdebuterade internationellt, gjorde en kanonstart och var iväg som nia. Men i slutet på första varvet blev han rejält avsatt och på nästa varv körde han på Anton Gole som vurpat. Dessa två kämpade sedan på runt 30e platsen.
Tim Edberg gjorde ettstrålande 150-lopp och blev tvåa bakom finländaren Emil Weckmann, Albin Larsen blev femma och Viking Lindström åtta efter vurpa.
Emelie Dahls comeback internationellt blev inte vad hon hoppats på, en vurpa strax efter start och heatet var slut.
– Det var trångt och jag hamnade med ett hjul i vart spår och vurpade. Det var ingen farlig vurpa men cykeln blev överkörd och förstörd. Jag laddar om till i morgon, meddelar Emelie. Frida Östlund gjorde årsdebut i VM och svarade för en bra körning och blev tolva, medan Caroline Berglund och Josefin Larsson hamnade längre ner. Långt ner hamnade även VM-föraren Eddie Hjortmarker, som inte riktigt fick till det. Tyvärr liger resultatsevicen nere på Youthtream, så jag ber om ursäkt för eventuella fel.
Vill du läsa mer om tävlingarna i Teutschenthal, så trycks nästa Race Magazine på tisdag och kommer till prenumeranterna några dagar senare.