Den 18-årige motocrossföraren Alvin Östlund gjorde sin främsta tävling i årets 250-EM idag, när han slutade som totaltrea i belgiska Lommel. Dessutom blev Filip ”Fillibang” Bengtsson totalt 14e i MXGP, Anton Lundgren tog fyra poäng i MX2-VM, Anton Gole tog sex poäng i 250-EM, ”Musse” Andersson tog fyra poäng och och Christian Simonsson tog en poäng i 125-EM.

Tävlingarna på Lommel började med Honda 150-EM och som vanligt blev det många svensk-poäng. Totalfyra var Viking Lindström, femma Albin Larsen, sjua Tim Edberg, nia Max Erlandsson, 17e Alex Pettersson och 21a Carl Jörgensen. Den lille britten Jack Bintcliff segrade före finlands Emil Weckman och franske Alexis Collignon.
På grund av ett sämre kval fick Alvin Östlund dåliga starter men jobbade sig upp från cirka tolva i båda starterna. Båda heaten i 250-EM kördes i dag och Alvin körde in som fyra i första och tvåa i andra.
– Det var jäkligt nära, endast en 100-del från att jag vann andra heatet. När jag låg trea trodde jag inte att jag skulle komma längre, men så började de tröttna. Ben Vaessen kraschade och Thomas Olsen såg riktigt trött ut, men jag kände mig i fin form men kom inte om Lars van Berkel. Det känns riktigt skönt med en pallplats, menade Alvin Östlund.