Den svenske motocrosstjärnan Alvin Östlund är inte en kille som ger sig själv beröm i onödan. Efter den femte VM-deltävligen i mexikanska Leon var Alvin varken nöjd med sig själv eller banan, trots att han körde in 19 nya poäng.
– Jag gillade inte banan med sina hårda djupa spår, jag måste träna mer på detta. Lördagen var bra men jag vurpade och slutade 15e, vilket gjorde att jag fick en dålig ”gate-pic”. I finalerna var jag dåligt med i båda starterna, men det kändes bra i första där jag slutade som elva. Andra heatet var mycket svårare och jag körde dåligt, jag låg elva men tappade Calvin Vlanderen på sista varvet, berättar Alvin på sms från Mexico.
Inte oväntat vann holländaren Jeffrey Herlings båda heatet och var nu vunnit alla tio heat som körts i år, han är helt enkelt för bra för denna klassen. Schweizaren Jeremy Seewer fortsätter att leverera med två tredjeplatser, medan ryske Vsevold Brylyakov tog sin första pallplats i karriären.
Spänningen fortsätter i MXGP, där Romain Febvre vann första heatet före Tim Gajser. Men i andra segrade Gajser före Febvre och därmed tog slovenen totalsegern före fransosen och tyske Max Nagl. Belgaren Clement Desalle gjorde sin bästa insats efter skadan och var totalfemma, bakom ryssen Evgeny Bobryshev men före åttafaldige världsmästaren Antonio Cairoli.
Det är närmast deprimerande att det går VM-tävlingar i länder där publiken inte är intresserad och förare inte har råd att åka till. I MXGP var det 19 förare som deltog och i MX2 var det 20e.