Motocrossföraren Alvin Östlund, Mafi Yamaha, fortsätter att imponera i 125-EM. På den för svenskar så svårkörda VM-banan i St-Jean d´ Angely blev han totalfyra och ligger nu trea i sammandraget.

Alvin började på lördagen med att vara trea i sin kvalgrupp, bakom hemmaföraren Dan Houzet och Taiwanesen Brian Hsu, som tävlar för Tyskland. I den andra gruppen kvalade Wille Andersson in som 15e.
Det första heatet kördes på lördagskvällen och Alvin berättar om att banan var superfin och att han kom ut som femma. På tredje varvet gick han förbi italienaren Lorenzo Ravera och tog fjärdeplatsen, en plats han höll loppet ut. Hsu vann före den holländske EM-ledaren Davy Pootjes och Houzet.
– Jag gjorde en sämre start men en bra första kurva och var ut som sexa-sjua. Jag körde upp mig till femma på första varvet, men låg femma när Pootjes vurpat. Med fyra varv kvar kom Pootjes tillbaka och passerade mig så jag slutade femma, berättar Alvin. David Herbreteau vann före landsmannen Houzet och Hsu, medan Pootjes blev fyra. I EM-tabellen leder Pootjes med 185 poäng mot 126 för Hsu och 125 för Alvin. Wille blev 13e i första men bröt det andra heatet efter nio varv när han låg 27a.
Det blev en VM-poäng till Eddie Hjortmarker, efter en 20e plats i första heatet, medan det andra heatet bröt han redan på andra varvet. I tjej-VM var det tyvärr inga svenskor med, men hemmafavoriten Livia Lancelot tog hem en dubbelseger. Det samma gjorde Jeffrey Herlings i MX2-VM och Clement Desalle i MX1-VM.