Våra svenska VM-förare Alvin Östlund och Emelie Dahl var båda besvikna efter andra heatet vid motocrossens VM-premiären i Qatar. Men det tog fyra respektive nio VM-poäng och svarade för fina satsningar som kunde gett mer.

 

Alvin gjorde åter en bra start och blev igen på samma sätt utträngd och fick åka mellan konorna. Han var ändå med hyggligt men sedan blev det mycket struligt och Alvin var inte glad.
– Man måste vara hård som fan, för de är totalt galna på de första varven. Det kändes som det smällde hela tiden och sedan tappade jag tid när Max Anstie kraschade framför mig. Mot slutet hade jag stora problem men Henry Jacobi. Precis på slutet lyckades jag lura honom och kunde passera, men totalt sätt är jag  riktigt besviken på andra heatet. Men nu är det bara att ladda om till Thailand, menade Alvin.

Emelie Dahl är missnöjd med sin insats i VM-premiären, men måste glädja sig åt 17 VM-poäng.
Emelie Dahl är missnöjd med sin insats i VM-premiären, men måste glädja sig åt 17 VM-poäng.

Emelie startade bättre denna gång och hon var uppe som tia och låg bakom tyskan Anne Borchers, när hon slog runt framlänges och Emelie körde in i henne. Svenskan framhjul tog mycket stryk men ändå kunde hon ta sig om några förare och blev tolva.
– Fälgen var helt slut och jag stannade till hos farsan och frågade om han trodde den skulle hålla. Det gick lite bättre i andra heatet när solen gått ner och det ”bara” var 19e grader varmt. Jag är absolut inte nöjd med min insats, jag är bör vara bättre än så här. Men det gick ännu värre för stakars Genette Våge, som troligen bröt en arm, avslutar Emelie.