Tre klasser avgjordes idag under den första av två tävlingsdagar på Glimmingen i Uddevalla. Imorrn kör MX1, MX2 och MX Women, men redan idag var det dags för årets tredje deltävling i 125 U17, årets andra i Sverige Cup Open, samt en tävling i DM 85 U Västra. 

Laban Alm kom med rödplåt till Uddevalla idag, där årets tredje deltävling i 125 U17 avgjordes. Och Alm var föraren som lös mest i vårsolen. Snabbast på tidskvalet och sedan två heatsegrar gjorde att Husqvarna–föraren nu skaffat sig ett bra avstånd i totalen, där han jagar andra raka titeln.

I första heatet kunde Alm vinna elva sekunder före norrmannen Adrian Bölviken, med Hugo Forsgren som trea, Linus Persson på fjärde plats och Liam Åkerlund på en femte. Andra heatet något jämnare och på nytt var det Bölviken närmast bakom, den här gången slagen med knappa fyra sekunder. Persson blev nu trea, Forsgren fyra och Åkerlund femma.

Andra deltävlingen i Sverige Cup kördes också på Glimmingen, där Arlanda MC’s Markus Djurson och Kimie Jägnert var snabbast i sina respektive kvalgrupper. Djurson kunde sedan vinna det första heatet, knappa tio sekunder före Hedesunda CK’s Fredrik Olsson och med Ludvig Isaksson Hellberg som trea ytterligare några sekunder bakom. Christoffer Niklas och Mattias Cöster rundade av topp fem och samma duo var också de snabbaste blend MX2–förarna.

Olsson vann sedan andra heatet, dryga åtta sekunder före Jack Martinsson, och totalvann därmed dagen. Djurson blev nu trea, för en total andraplats, Eddie Lind fyra och Cöster femma. Bland MX2:orna var Martinsson snabbast, före Cöster. Cösters andra femteplats gav honom en total tredje för dagen och han var därmed bästa MX2–förare totalt. Noterbart också att Matilda Huss, med en elfteplats i första och en sjuttonde i andra, blev trettonde totalt.

Den tredje klassen som avgjordes i Uddevalla under dagen var DM 85 U Västra, med totalt 19 startande förare. Sander Sommerlee var snabbast på tidskvalet och vann sedan också det första heatet, närmast före Erik Frisagård och John Karleyel. Bästa tjej var Elsa Löf på en fin tiondeplats. I andra heatet var Frisagård den starkare, när han kunde vinna två sekunder före Sommerlee och därmed totalvinna tävlingen. Hugo Bergqvist blev den här gången trea och Löf var på nytt bästa tjej, den här gången som åtta totalt.