Jag har under det senaste veckorna kommit fram till att jag vill ta en Time out under våren och sommaren 2013. Min tanke är att börja träna riktigt hårt från Augusti och frammåt. Detta i samverkan med att jag vill byta klass till MX1.

Alex Eriksson har beslutat ta "time out" från motocrossen fram till sommaren och för att sedan satsa på 2014. Här ser vi Alex vid SM i Ulricehamn ifjol, före svenske mästaren Kalle Olsson.

Timeouten beror mycket på att det senaste två åren har varit mycket kostsamma i MX2 då motorcyklarna inte har hållt som man önskat. Det blir stora utgifter på reparation både under och inte minst efter säsongen då allt ska ihop. Trots bra sponsorhjälp så ligger kostnaderna långt utöver det normala vilket får stora konsekvenser för mig och min familj.
Jag tänker först börja den stora satsningen för 2014 då ekonomin är på plats och alla pusselbitar på övriga poster, som tillexempel betald mekaniker som kan jobba 7/24/365. För mig funkar det bara om man kan vara 100 % seriös och bara fokusera på motocross dygnet runt. Detta har jag gjort sedan jag var 16 år och jag vet att jag kan leverera resultat under dom omständigheterna.
Jag känner att jag inte kunnat göra mig själv rättvis under dom senaste två åren. Ska man träna två gånger om dagen äta, rätt, sova tillräckligt mycket så kan man inte bo på verkstan dag och natt. Så nu tränar jag bara ett pass om dagen kör lite hoj då och då för att behålla känslan samt ha lite vanligt liv.
Jag jobbar 75% idag samt har erbjudande om att träna ungdomar, detta tycker jag är väldigt roligt och givande. Så för dagen går det ingen nöd på mig, men jag ser fram emot att stå överst på pallen 2014.
Med vänlig hälsning
Alex Eriksson racing