Närmare 30 svenska förare deltog vid den senaste deltävlingen i REM-serien, som körs på Glen Helen i södra Kalifornien. Lars ”Amerika-Lasse” Larsson rapporterar.

Per "Perra" Hesselberg leder dem stora truppen av svenskar som befinner sig på MXHeaven och Perra blev fyra i klassen Expert 50 år. Foto: Dan Alamangos, Motocross Action

”Holy smoke” som vi säger här borta, Engelska språket var nästan i minoritet under lördagens motocross på Glen Helen. Anledningen var alla svenskar som var på plats. Ett populärt resemål, kanske med tanke på vädret, +25 och strålande sol. Naturligtvis är det genom dom olika crossresorna som arrangeras hit där föregångaren Stefan Elvin’s MXHeaven bidrog med 10-15 stycken med Perra Hesselberg som ”lekledare” samt Race So Cal med ytterligare 10-15 man.
På innerplan kunde man bland annat se, iklädd endast kortbrallor, vår ”gamle” stjärna Ola Eifrem (41 bast  e inte gammal Ola, time for en comback?) spatsera och mysa över sonens två andra platser i 250 novice klassen. Tyvärr har jag inte killarnas förnamn eller var dom kommer ifrån men ni där hemma har nog bättre kolla på detta än vad jag har. Men i samma klass som sonen Eifrem så hade vi A, Sundberg som fyra, Calle Sagström femma och F. Windahl på en tionde plats. Sundberg och Sagström dubblerade dessutom med at ta tvåa respektive trea platserna i Open Novice.

Bålstas stolthet Dennis Widén körde in som totalfyra i 450 Pro. Foto: Dan Alamangos, Motocross Action
450 Pro syntes Bålstas stolthet, Dennis Widen åka in på en 4:e plats.50 Expert, som vanligt ! den största klassen mönstrade tre ”swedes”, Perra Hesselberg, Vissefjärdas Övgård samt Hasse Nygren och dom belade platserna 4-8 10. 250 Intermediate sågs D. Andersson ta en 3:e plats och 450 Interm G. Svanebro ta 2:an och A.Wiklund 3:a. 40 Novice fanns Johan Westermark  på en 3:e plats.  i ”gammelklassen” 60+ fanns Bengt ”Volvo”johansson på en 3.e plats och undertecknad kom 4:a.
Jag har en känsla av att det var många trötta men glada  och nu ”upptinade” från den svenska vintern som styrde kosan till sina läger för att på kvällen titta på Supercross från Dallas. Om jag glömt något resultat ber jag om ursäkt. Ha de så bra, ”Amerika-Lasse” 

Bengt "Volvo" Johansson (55) blev totaltrea i klassen 60+, före rapportören "Amerika-Lasse" Larsson (80). Foto: Dan Alamangos, Motocross Action