Det blev inte mindre än 242 svenska poäng vid de två tävlingarna i holländska mästerskapen i söndags, detta mycket beroende på att tjejerna får dubbelt så mycket poäng som killarna i MX1, MX2 och 125. men sammanlagt sex svenskar tog poäng.

Kim Lindström körde starkt i Mill och blev tia i första heatet, han följde sedan upp med en 13e plats i andra. Ryssen Evgeny Bobryshev vann båda heaten före belgaren Kevin Strijbos och med lettländaren Mattis Karro som totaltrea. Även Kalle Olsson inledde med en tiondeplats i det första MX2-heatet, för att bli 14e i andra. Holländaren Jeffrey Herlings vann båda loppen före belgarna Jeremy van Horebeek och Joel Roelants. I 125-klassen var Anton Lundgren ende svensk och han blev nia i första heatet men bröt det andra. Norske Mange Klingsheim vann åter båda heaten, denna gång före hemmaföraren Calvin Vlanderen.
Tjejerna var i Varseveld och Sara Pettersson, som är tillfälligt hemma från USA, var sjua i första heatet och följdes närmast av Emmy Wallberg, medan Fridas Östlund var tolva. Sara förbättrade sig till sexa i mål i det andra loppet och Emmy var åter åtta samt Frida åter tolva. Suveräna tyskan Steffi Laier vann båda loppen och ligger nu tvåa i tabellen bakom inhemska Marielle de Mol. Emmy har nu klättrat upp till sjua och Frida är nia.

Kim Lindström körde starkt i holländska Mill och ligger efter fyra deltävlingar på 15e plats.