Det står nu klart att VM-finalerna i isracing som körs i Uppsala den 23-24 mars kommer att sändas i tv. Svt kommer sända direkt från Studenternas IP i Uppsala.

En timmas sammandrag i populära Vinterstudion, plus direktsändning i Svt play, så kommer upplägget att se ut när isracing-VM träder in i televisionen.
– Det känns helt otroligt bra, säger Lars S Björndahl i Funbo MS och ordförande i den svenska VM-kommittén.
Björndahl som jobbar nära tillsammans med eventbolaget Qase från Uppsala  har jobbat mycket hårt med Svt sedan förra året. Men det var nära att det inte blev något överhuvudtaget.
Internationella förbundet FIM äger sändningsrättigheterna, och de ställde sig mycket positiva till att sända när Björndahl och compani presenterade sina planer i september. Men sedan hördes det inget från FIM ända fram till januari – då allting brakade loss och blev klart. Enligt uppgift kan det dröjsmålet fått till följd att en av höjdarna på FIM nyligen fått sparken.
Björndahl hoppas att ett lyckat premiärår kan leda till direktsändning i Vinterstudion 2014. Uppsala jobbar nu stenhårt för att locka till sig en stor skara åskådare under VM-dagarna.
Qase som tidigare jobbat mycket med bandyfinalen i Uppsala har även återinfört den traditionella ”bandyfrukosten” under söndagen, som kommer att döpas om till ”racefrukost” och bestå av pytt i panna.
– Vi hoppas på minst 15 000 åskådare under de här två dagarna, säger Lars S Björndahl till Race.