Elitserien i isracing har dragit igång och efter de två första omgångarna är det Hammarby och Strömsund som tagit täten. Hammarby vann första deltävlingen i Örnsköldsvik, medan Strömsund tog hand om segern på hemmaplan i söndagens andra omgång.

Strömsund och Hammarby har tagit täten i isracingens elitserie. Nämnda lag tog varsin seger vid helgens elitseriepremiär. Strömsund anfördes av stjärnduon Danil Ivanov och Franz Zorn som tog 15 respektive 14 poäng vid söndagens hemmatriumf. Hemmalaget fick ihop fina 45 poäng och var till slut åtta poäng före tvåan Hammarby i sammandraget. Ned till övriga två lag var differensen stor.  Trea slutade Örnsköldsvik på 21 poäng medan Gävle var jumbo med 17 inkörda poäng.
Något jämnare var det i lördagens elitseriepremiär i Örnsköldsvik där Hammarby tog hand om förstaplatsen med 36 inkörda poäng. Här var Robert Henderson och P-A Lindström dominanter med 11 respektive tio poäng vardera. Strömsund var fem poäng bakom Hammarby och här var österrikaren Franz Zorn dominant med full poäng, 15, i poängprotokollet. Noterbart är att ryske stjärnan Danil Ivanov endast tog sju poäng för Strömsund, men hade också ett motrorras i sitt första heat och fick köra på lånad cykel under resten av tävlingen.
Örnsköldsvik var trea även i den här tävlingen med 30 poäng, där VM-uttagne Stefan Svensson stod för elva av dessa. Sist även denna gång Gävle med 23 poäng, men här visade Posa Serenius återigen fin åkning och körde hem tolv poäng.
Elitserien håller nu uppehåll till den 29 januari då Gävle arrangerar omgång tre.