Strömsund blev på onsdagskvällen svenska lagmästare i isracing. Världsförarna Franz Zorn och Danil Ivanov tog laget till seger hemma på Strömvallen före Hammarby.

Guldet är Strömsunds första i historien och segern i finalen var odiskutabel. Hemmalaget körde in 43 poäng och värsta konkurrenten Hammarby, som ledde serien med en poäng inför sista omgången, blev tvåa på 34. I och med segern fick nu Strömsund sex lagpoäng och Hammarby fyra. Trea i tävlingen i Strömsund slutade Örnsköldsvik och fyra Gävle.
I Strömsund ledde VM-ledaren Danil Ivanov laget tillsammans med österrikaren Franz Zorn, de tog 12 poäng vardera i tävlingen. Det kompletterades av fina insatser av unga hemmalöftet Jimmy Olsén som körde in tio poäng, och finländaren Mats Järf på nio. Hos tvåan Hammarby saknades VM-föraren Robert Henderson av okänd anledning och här blev Per-Anders Lindström poängbäst med elva poäng.
Bäst hos Örnsköldsvik var svenske VM-stjärnan Stefan Svensson med elva poäng och i jumbon Gävle var Per-Olof ”Posa” Serenius poängbäst med åtta inkörda poäng.