Stefan Svensson och Per-Anders ”P-A” Lindström blir Sveriges två förare i GP Challenge som avgörs i österrikiska St Johann den 25 januari.
– Det är de två svenska förare som har bäst förutsättningar att hävda sig i en VM-serie, säger svenske förbundskaptenen Ola Westlund, som gjort uttagningarna. 

Att Stefan Svensson skulle ha en av de två platserna var mer eller mindre givet, medan det var mer öppet om vem som skulle ta den andra platsen. Avsaknaden av vintern har dock försvårat uttagningarna då inga tävlingar hittills inte har kunnat köras i Sverige. Men till slut föll valet på jämtlänningen P-A Lindström.
– Vädret har varit olyckligt, men jag har sett en hel del träningar och också fått gott om rapporter. På det sätt P-A avslutade fjolåret och så sugen som han verkar på den här säsongen så känns det väldigt lovande, säger Ola Westlund.
P-A kommer att köra det första heatet i St Johann, då han går in som nummer tre. Stefan Svensson kommer att tävla med startnummer 13 och de båda svenskarna kommer att mötas i tävlingens näst sista heat, där de ställs mot de nominerade finländarna Tomi Tani och Antti Aakko.
Övriga nominerade förare i nuläget är Günther Bauer och Stefan Pletschacher från Tyskland, Harald Simon och Franz Zorn från Österrike, den tjeckiska duon Jan Klatovsky och Lukas Volejnik samt polske Grzegorz Knapp. Återstående förare som slutför startlistan i Challenge är två ryska förare, två holländska och en schweizare. Den ryska finalen avgörs kommande helg, och då  blir de ryska namnen klara.
De åtta första i St Johann är klara för den kommande VM-serien.