Daniel Henderson 23, Niclas Kallin Svensson 24 och Ove Ledström 17 år. Där har ni den svenska truppen till årets Lag-VM i isracing som avgörs i Berlin den 27 februari – 1 mars.

Det blir den nya generationen svenska isracingförare som ska tampas om medaljer i Berlin.
– På det stora hela så är det de här tre som har varit bäst. De har stärkt sina aktier för varje match som gått under säsongen. De har tagit kliv jämfört med förra säsongen, framförallt har de blivit mer stabila. Sedan var det tufft att ta bort Jimmy, men någon måste tyvärr bort, säger svenske förbundskaptenen Ola Westlund.
Svenska VM-duon Stefan Svensson och Per-Anders Lindström, som utgjorde stommen i fjolårets Lag-VM-lag som tog silver i Ryssland, var också aktuella.
– Jag ville avvakta VM-premiären i Krasnogorsk först, och skulle det visa deras krafter räckt långt så hade jag fått tänka om. Det var i första hand Stefan som skulle haft en plats i sådana fall. P-A har haft det väldigt tungt i säsongsupptakten, och det är synd som tusan, säger Ola Westlund och fortsätter:
– Det sista Stefan sa innan helgen, att du har vårt hundraprocentiga stöd om du tar ut ungdomarna. Det känns helt rätt.
Den uttagna trion får nu chansen att mäta sig med de allra bästa i Berlin.
– Grabbarna är tokhungriga. Niclas sa senast i dag ”det ska bli så jäkla kul, jag ska spöa alla jag möter”. Bara den inställningen känns helt fantastisk. Och Daniel som han kört på slutet, så är han bäst i landet just nu, säger Ola Westlund.
Motståndet består av Ryssland, Tyskland, Tjeckien, Österrike, Finland och Schweiz. Ryssland är i vanlig ordning storfavoriter, och med den uttagna trion Danil Ivanov, Dimitri Khomitsevich och Nikolaj Krasnikov kommer de mer eller mindre bli omöjliga att tas med.
– Vi siktar på medalj. Det känns som att främst Österrike, Tjeckien och Tyskland också kommer att vara med i den kampen, säger Westlund.
* Mer om det svenska Lag-VM-laget och Lag-VM i kommande nummer av Race Magazine.