Termometern visade minus 16, men Per-Anders ”P-A” Lindström var glödhet i tävlingspremiären hemma på Östersunds Motorstadion. Hemmasonen tog full poäng, 15, och han var mannen bakom Jämtarnas seger i första omgången av isracingserien. 

Efter flera sorger och lika många bedrövelser fick äntligen isracingförarna köra premiären av isracingserien. Hemmalaget Jämtarna fick en fin start på säsongen när de vann första omgången på 29 inkörda poäng före Ulvarna på 26, Gävle 25, ÖMK Rundbana 23 och Bollnäs 15. P-A Lindström var mannen bakom triumfen, då han låg bakom mer än hälften av hemmaklubbens poäng när han kunde redovisa ett full pott i poängprotkollet.
– Det var en bra tävlingsdag. Ett skönt formbesked inför vad som komma skall i St Johann, säger ”P-A” till Race några timmar efter att säsongens första tävling var avklarad.
– Att tävla är ju det roligaste man vet, och vi hade väntat länge nog nu, fortsätter han.
P-A var med i varje start, knep han den inte själv så gick han snart till täten. Förutom i heat 18, då han blev tilldelad heatsegern i efterhand. Ulvarnas Franz Zorn vann heatet, men blev utesluten i efterhand på grund av fel färg på hjälmhuvan.
– Tyvärr fick jag vajsing med motorn i det heatet. Jag tappade kraft ut ur sväng två gånger och Zorn drog ifrån, men jag kunde fullfölja heatet i alla fall. Jag har inte rett ut vad det var för fel, men det kan ha berott på is i förgasaren, säger P-A vars Jämtarna till slut vann med tre poäng till godo före Ulvarna.
På förhand hade nog många trott att ÖMK Rundbana skulle blanda sig i segerstriden i Östersund. Men ångermanlänningarna hade inte det rätta flytet och hade inte mindre än fem uteslutningar under tävlingen.
– Vi gick miste om många poäng. Jag vurpade i ledning, och Ove blev utesluten två gånger när domaren tyckte att han körde innanför linjen, men det var inte så lätt att se röda linjen i slutet heller, det var rätt dålig is, säger ÖMK:s Niklas Kallin Svensson efter tävlingarna.
Poäng och resultat isracingserien omgång 1.
1. Jämtarna 29.
Per-Anders Lindström 15, Fredrik Olsson 7+1, Jimmy Olsén 5+1, Johan Lundqvist 2+2.
2. Ulvarna 26.
Franz Zorn 12, Daniel Hendersson 11+1, Michael Jarl 3+1, Jimmy Axelsson 0.
3. SMK Gävle 25.
Per-Olof Serenius 12, Tomi Tani 6, Joakim Söderström 5+2, Rickard Edlund 2+1.
4. ÖMK Rundbana 23.
Stefan Svensson 10+1, Niklas Kallin Svensson 6, Ove Ledström 5+1, Ulf Ledström 2+1.
5. Bollnäs 15.
Jonas Lindholm 5+1, Daniel Isaksen 5, Jouni Seppänen 4+1, Martin Börjegren 1.