Den nya svenska isracinggenerationen börjar få internationellt fäste. Ove Ledström vann fredagkvällens upplaga av Roelof Thijs Pokal i holländska Assen före landsmannen Daniel Henderson.

Ove Ledström vann Roelof Thijs Pokal i Assen före Daniel Henderson och Dirk Werkman. Foto: Lars Schröer
Ove Ledström vann Roelof Thijs Pokal i Assen före Daniel Henderson och Dirk Werkman. Foto: Lars Schröer

Vi har skrivit det förr, och skriver det gärna igen. Ove Ledström har en stor framtid inom sporten om utvecklingskurvan fortsätter som den har börjat. Den 16-årige jättetalangen från Nordmaling var, liksom Daniel Henderson, obesegrad inför finalen. Men i finalen var han obeveklig och körde hem sin första internationella seger. Det blev även svensk dubbelseger i B-finalen där fjolårsvinnaren av Roelof Thijs, Niclas Kallin Svensson, skar mållinjen före nybakade EM-trean Jimmy Olsén.
Med lite tur kunde det blivit en ren svenskfinal, då Jimmy Olsén vurpade när han låg på finalplats och Niclas Kallin Svensson blev knappt snuvad av holländaren Dirk Werkman i sin semifinal.
Men etta och tvåa i A-finalen är inte fy skam det heller, och ännu ett bevis på att svensk isracing har något riktigt bra på gång. Ytterligare en svensk deltog i tävlingen, Bollnäs Mikael Flodin, och han slutade enligt uppgift på en delad 13:e plats.
Imorgon inleds också Assens VM-helg där Stefan Svensson får försvara de svenska färgerna på egen hand, då Per-Anders Lindström insjuknat i hög feber och har en infektion i kroppen som omöjliggör tävlande.