Svenska superlöftet Ove Ledström vann fredagkvällens upplaga av Roelof Thijs Bokaal i holländska Assen. Därmed försvarade han sin titel från 2014. På tredje plats blev det också svenskt i form av Jimmy Olsén.

Det har blivit lite av tradition med stora svenska framgångar vid Roelof Thijs Bokaal, som är uppvärmningen till Assens GP-tävlingar. Årets tävling var definitivt inget undantag.
Ove Ledström tog sin andra raka inteckning i tävlingen, när han vann före tyske Max Niedermaier. På tredje plats blev det också blå-gult i form av Jimmy Olsén.
Även en tredje svensk var med i a-finalen. 2013 års vinnare av tävlingen, Niclas Kallin Svensson, men han gick omkull och blev utesluten.
Mikael Flodin kunde ha fullgjort en svensk finalkvartett, men hans kväll stannade i semifinalen, som vanns av Max Niedermaier. Flodin, som har ringa internationell rutin gjord en riktigt fin tävling, och slutade tvåa i B-finalen bakom holländaren Simon Reitsma.
En femte blå-gul åkare var också med i tävlingen. Joakim Stensmo, fick ersätta Robert Henderson sent, men hade ingen större flyt i sin första internationella insats i isracing.
Kraftiga problem med cykelns bakdämpare och transmissionskedja gjorde att kvällen tog slut tidigt.
Isracinghelgen i Assen fortsätter med GP-tävling sju och åtta under lördag och söndag, där Stefan Svensson, Per-Anders Lindström och debuterande Daniel Henderson försvarar de svenska färgerna.