Mildvädret har gäckat isracingsporten hela vintern. Det står nu klart att den Nordiska Finalen som skulle körts i finska Hyvinkää till helgen är inställd – och de två seriematcher som återstår i den svenska isracingserien löper stor risk att ställas in. ÖMKRundbana

– Hoppet är det sista som överger en, men det är bara att titta ut så förstår man att det ser tufft ut att kunna arrangera isracingtävlingar. Det finns tyvärr inte så mycket tid att vinka på, säger Jon Lindberg på Svemo om chanserna till att köra de två sista matcherna i Gävle och Norrköping.
Isen på de nämnda orterna är obefintlig, och om det inte kommer ett hastigt omslag i väderleken så lär de två tävlingarna förbli inställda, och serien räknas som färdigkörd i förtid. Vargarna skriver på sin hemsida att de undersöker möjligheten att flytta sin tävling norrut, men hittills verkar inget ha hänt.
Därför ser det i dagsläget ut att det blir ÖMK Rundbana som blir seriesegrare. Men det är inte detsamma som att de blir svenska mästare, då årets serie inte har SM-status.
– Det kommer att delas medaljer från förbundet, men inga vanliga RF-märkta medaljer och bucklor som det brukar vara annars, säger Jon Lindberg.
Mer ÖMK Rundbana. Det verkar som om klubben inte gett upp hoppet om att arrangera Par-SM, som blev inställt i januari. Besked ska enligt uppgift komma inom kort.