En isracingsaga närmar sig slutet. Per-Olof ”Posa” Serenius berättar i en längre intervju med Race Magazine om att han håller på att avrunda sin fantastiska karriär. Sannolikt lägger han av efter den här säsongen – eller som han själv säger:
– Det lutar åt det.

”Posa” har tävlat som isracingförare på högsta nivå sedan 1976. Han har erövrat två individuella världsmästerskap (1995&2002) och vunnit 22 individuella SM-finaler. ”Posa” är synonymt med sporten och har en legendstatus som ingen annan svensk förare är i närheten av, eller sannolikt kommer vara i närheten av. Han har nått en högt respekterad status både i Sverige och utomlands.
Men efter vintern 2015 lägger den då 67-årige Posa troligen karriären på hyllan. Han säger det inte rakt ut – men medger att karriärslutet närmar sig.
Några dagar efter denna utgåvas deadline kom också uppgifter från Tyskland, att när tyska mästerskapen avgörs i februari, blir det ”Posas” sista internationella tävling.
I intervjun med Race berättar ”Posa” bland annat om uppväxten, varför han orkat att motivera sig i så många år, framtidsdrömmar och hur vi ska få fram en ny svensk världsmästare.
– Man måste åka till Ryssland för att träna och tävla. Det är där de bästa förarna och de bästa förutsättningarna finns, säger Posa, som också delger sin speciella relation med det stora landet i öst.
* Intervjun med Posa finns i sin helhet i det senaste numret av Race, som nu nått prenumeranterna och som finns i handeln från och med den 25 november.