16 förare. 11 svenskar kryddat med fem utländska klassförare. Det är kompotten som ska tampas vid helgens svenska landslagsläger i Strömsund. För svensk del finns tre biljetter till VM-kvalet i Hallstavik i potten. Noterbart är att den svenske stålmannen Per-Olof ”Posa” Serenius finns med på lägret.

Att den snart 67-årige isracingikonen är därmed tillbaka i landslagssammanhang efter dryga två års schism med landslagsledningen.
– Jag vill inte vara ovän med Posa. Det finns ingen som tjänar på osämja, säger svenske förbundskaptenen Ola Westlund, som bjöd in den två-faldige världsmästaren till lägret.
Lägret pågår under lördag och söndag och blir kvalificerande för det planerade VM-kvalet i Hallstavik den 10 januari. I dagsläget finns dock en stor osäkerhet om det blir tävling i Hallstavik, på grund av mildvädret som råder.
– Just nu är inriktningen att köra i Hallstavik, och det är ju cirka tre veckor dit, men jag har meddelat FIM hur läget ser ut, säger Tony Olsson, koordinator för track racing vid Svemo.
Lägret i Strömsund innehåller ett mycket kvalificerat startfält. Förutom den svenska eliten, så finns fem utländska gäster av klass på plats. Österrikes stjärna Franky Zorn är tillbaka efter fått större delen av fjolårssäsongen spolierad på grund av en skada. Även tjecken Antonin Klatovsky gör comeback och har med sig VM-brorsan Jan. Från Finland kommer succémannen från Lag-VM, Mats Järf och från Holland anländer landets nya isracinghopp Dirk Werkman.
– Det blir bra sparring för våra svenska killar, säger Ola Westlund.
Hur blir upplägget på lägret?
– Det blir massor av heatträning, så att alla får chansen att testa material och bli ordentligt varma i kläderna, fortsätter Ola.
* Noterbart är att Stefan Svensson och Per-Anders Lindström är direktkvalificerade till GP Challenge i St Johann (Österrike) som är framflyttat till den 24 januari.
Fakta: Förarna på lägret i Strömsund
Stefan Svensson, Per-Anders Lindström, Daniel Henderson, Ove Ledström, Niklas Kallin Svensson, Jimmy Olsén, Mikael Flodin, Per-Olof Serenius, Andreas Bergström, Robert Henderson, Mats Järf, Franky Zorn, Antonin Klatovsky, Jan Klatovsky, Joakim Stensmo och Dirk Werkman.
* Läs mer om lägret i nya numret av Race Magazine, som når prenumeranterna i dag och snart finns i handeln.